F.A.Q. (VAAK GESTELDE VRAGEN)


Op deze pagina vindt u vaak gestelde vragen aan Duo TOPPIE. Is er nog iets niet helemaal duidelijk, neem dan contact met ons op.


Ik wil jullie graag eerst ‘live’ zien voordat ik jullie boek. Hoe gaat dat in zijn werk?
Ja, dat is zeker mogelijk. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. We kunnen u dan vertellen waar het mogelijk is om te komen kijken.

Ik wil jullie graag boeken, moet ik nog ergens rekening mee houden?
Er zijn een aantal zaken zeer belangrijk als u ons wilt boeken. Deze zaken hebben vooral betrekking op de locatie waar u uw feest viert. Wij adviseren u om bij de locatie waar u uw feest viert eerst een en ander na te vragen over de stroomvoorziening en de podium afmetingen. Als wij 2 vrije groepen van 220 Volt hebben of krachtstroom dan is het mogelijk om onze lichtshow te gebruiken.
Een podium of een open ruimte op de grond van ongeveer 3 bij 4 meter of groter is voor ons ideaal. Is er minder ruimte, dan zullen we zoveel mogelijk ons proberen aan te passen. Let wel: een ruimte van bijvoorbeeld 2 bij 2 meter is echt te weinig.

Hoelang spelen jullie gemiddeld?
Wij spelen gemiddeld sets van ongeveer 45-50 minuten met daarna een korte pauze.
Ook komt het regelmatig voor als het lekker druk is op de vloer dat we gewoon doorspelen.
Dit is vaker op het einde van de avond.

Wat gebeurt er tijdens jullie pauze? Moeten wij dan zelf voor muziek zorgen?
Wij maken gebruik van een laptop die boordevol muziek staat die we in de pauze draaien.

Wij willen een speciale openingsdans die niet in jullie repertoirelijst staat. Is dit mogelijk?
Als u speciale verzoekjes heeft, dan horen wij die graag zo lang mogelijk voor het optreden. Mocht het mogelijk zijn voor ons om het nummer te spelen dan zullen we het zeker instuderen.

Wie speelt wat bij Duo TOPPIE?
Michel neemt het gitaarwerk voor zijn rekening en zingt daarnaast. Henry verzorgd het toetsenwerk en zingt daarbij ook. We nemen beide de leadzang voor onze rekening en daarnaast ook beide het koorwerk. U luistert dus niet de gehele avond naar een stem.

Wij zoeken ‘live’ muziek voor een diner dansant. Zijn jullie hier geschikt voor?
Wij zijn een echt FEEST duo die graag de boel op stelten zetten, wij zijn dus helaas niet geschikt voor diner dansant of rustige achtergrondmuziek. Tijdens bruiloften beginnen we de avond wel met rustige muziek op een aangenaam luister volume, maar na de opening van het FEEST doen we er alles aan om de zaal op zijn kop te zetten.

Moeten wij jullie van tevoren betalen of op het feest zelf?
Tijdens privé-feesten, zoals bijvoorbeeld bruiloften, wordt meestal afgesproken om op de avond zelf te betalen. "Openbare" optredens worden meestal verloond door een verlongingsburo waar we mee samen werken. U ontvangt dan via het verloningsburo een factuur, die u per bank kunt betalen.

Onze locatie is niet op een beneden verdieping, kunnen jullie dan toch optreden?
Helaas kunnen wij onze spullen niet per trap naar boven vervoeren. Als er een lift is, dan doen we het enkel in goed overleg. Helaas moeten we dan wel een meerprijs rekenen omdat we vaak veel langer bezig zijn om alles naar boven te vervoeren en op het einde van de avond weer naar beneden.